2014-03-26 | Antraeilis vaidmuo skirstant viešuosius finansus Klaipėdos netenkina

Centrinei šalies valdžiai perskirstant finansus, kurie buvo numatyti uostamiesčio viešajai infastruktūrai ir čia veikiantiems bei planuojamiems nacionalinės reikšmės kultūros bei sporto objektams, uostamiesčio vadovai primena apie abipusių įsipareigojimų svorį.

Kultūros ministerija 2 mln. litų sumažino lankomiausio šalyje Klaipėdos jūrų muziejaus ir delfinariumo rekonstrukcijos projektų finansavimą. Šios lėšos skirtos Valdovų rūmams. Tikslinimai faktiškai koreguoja projektų eigą ir įgyvendinimo terminus – į visuomenei aktualius klausimus, kada bus įgyvendinti ambicingi sumanymai, tenka atsakyti nurodant finansavimo pokyčius.
Ne išimtis yra ir investiciniai projektai, susiję su pažangia miesto plėtra. Uostamiesčio tikslinės teritorijos projektas Vidaus reikalų ministerijos buvo įvertintas palankiai, jam numatyta 100 mln. litų Europos Sąjungos paramos lėšų. Tačiau Klaipėdos miesto savivaldybei suplanavus savo prisidėjimą prie projekto įgyvendinimo ir integruotos miesto centrinės dalies vystymo programos veiksmus šešerius metus į priekį, pradžioje aptarta suma taip pat sulaukė valdžios žirklių. 

Finansavimą norima mažinti 20 proc., o iš likusiosios dalies Klaipėdai siūloma statyti  ir 50 m ilgio plaukimo takelio baseiną, kuris buvo pripažintas ne tik miestui, bet ir valstybei svarbiu projektu. Pradėjus diskutuoti apie baseino statybas, jas žadėta finansuoti iš specialių Kūno kultūros ir sporto departamento lėšų. 

Šis prioritetinis objektas buvo įtrauktas į kompensavimo priemonių paketą, kurį Vyriausybė pažadėjo uostamiesčiui sudarant sąlygas Suskystintųjų gamtinių dujų terminalo, rizikingo energetinės nepriklausomybės objekto, projektui įgyvendinti.

Uostamiestis ir Vyriausybė taip pat buvo sutarę dėl trijų Baltijos prospekto sankryžų rekonstrukcijos, Pietinio aplinkkelio bei Klaipėdos pilies bastiono komplekso atkūrimo pripažinimo valstybei svarbiais ekonominiais ir kultūriniais projektais bei atitinkamo finansavimo, galimybės finansuoti miesto socialinius ir ekonominius projektus iš VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos gaunamo pelno dalies.

Paskutinis reikalingas leidimas SGD dujotiekio žemyninės dalies statyboms Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos išduotas šių metų vasario pabaigoje. 

„Kiekvienam jo rūpesčiai atrodo svarbiausi – tai natūralu. Suprantama ir tai, jog valdant nacionalinio masto procesus, visuomet atsiranda skubiai spręstinų klausimų ir darbų. Tačiau ne ką mažiau svarbus yra jų lyginamasis svoris bei dėmesys prisiimtiems abipusiems įsipareigojimams, juolab kad kalbame ne apie klaipėdietiškas ambicijas, o apie miesto įgyvendinamus projektus, reikšmingus visai šaliai, – įstikinęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas. – Uostamiesčio indėlis į valstybės iždą ir strateginę plėtrą yra deramas pagrindas nuolat kalbėti apie laukiamus atsakomuosius veiksmus bei konstruktyvaus bendradarbiavimo poreikį.“


       Idėjų bankas
   


 
SAVAITĖS DARBOTVARKĖ
2014-12-08 | Šios savaitės darbotvarkė
    Mero darbotvarkė 2014 m. gruodžio 8–14 d.
      Pirmadienis
      • Darbas su dokumentais, darbiniai susitikimai.
      • 9:00 val. mero, mero pavaduotojų ir Savivaldybės administracijos vadovų pasitarimas.
      • Nuo 14:00 val. iki 15:00 val. Klaipėdos miesto meras tiesiogiai bendraus su gyventojais tel. 8 46 39 60 01.
      • 16:00 val. Klaipėdos miesto meras Kinijos žurnalistų grupei duos interviu apie Lietuvą (Danės g. 17).

      Antradienis
      • Darbas su dokumentais, darbiniai susitikimai.
      • 8:45 val. Klaipėdos miesto meras susitinka su Prancūzijos ambasadore Lietuvoje Maryse Berniau (Old Port viešbutis, Žvejų g. 20).
      • 10:00 val. Klaipėdos miesto meras dalyvauja konferencijoje „Viešųjų pirkimų praktinės problemos“ (Bangų g. 5, Kultūros fabrikas).
      • 15:00 val. Klaipėdos miesto meras dalyvauja pilietinėje antikorupcinėje akcijoje Teatro aikštėje. 

      Trečiadienis 
      • Darbas su dokumentais, darbiniai susitikimai.
      • 13:45 val. Klaipėdos miesto meras susitinka su Vokietijos garbės konsulu Arūnu Baubliu (Danės g. 17).

      Ketvirtadienis 
      • Darbas su dokumentais, darbiniai susitikimai.
      • Nuo 9:00 val. Klaipėdos miesto meras pirmininkauja Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos posėdyje (Liepų g. 11, III a., posėdžių salėje).

      Penktadienis 
      • Darbas su dokumentais, darbiniai susitikimai.
      • 10:00 val. Klaipėdos miesto meras dalyvauja „Philip Morris Lietuva“ naujojo investicinio projekto pristatymo renginyje (Vilniaus pl. 16).
      • 13:00 val. Klaipėdos miesto meras kartu su Lietuvos Ūkio ministru Evaldu Gustu dalyvauja Piliavietės kapsulės įkasimo ceremonijoje (Piliavietėje, Pilies g. 4). 
      • 14:00 val. Klaipėdos miesto meras dalyvauja Lietuvos policijos mokyklos įvadinio mokymo kursų baigimo pažymėjimų įteikimo konferencijoje (Jaunystės g. 1).